Vezirköprü Ziraat Odası

ZOBİS
Vezirköprü Ziraat Odası > Haberler > Çiftçimizi mutlu edecek, alın terini karşılayacak ayçiçeğinin taban fiyatının en az 3 bin 300 TL olmasını istiyoruz.

İlçemizde bu yıl 93 bin dönüm ayçiçeği ekim alanımız var. Geçen sene ton fiyatı 2 bin 500 TL olarak açıklanmıştı. Fiyatların zamanla düşmesi ile 2 bin TL’ye kadar ayçiçeği satıldı. Bu sene daha iyi bir fiyatın olmasını bekliyoruz. Çiftçimizi mutlu edecek, alın terini karşılayacak taban fiyatının, Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi en az 3 bin 300 TL olmasını istiyoruz. Unutmayalım ki milli ekonominin temeli  ziraattir. Ülkelerin bağımsızlığını sürdürebilmeleri için karnını doyurabilmesi gerçeğinin anlaşıldığı bu süreçte tarıma önem verilmeli, üreticilerimizi küstürmemeliyiz.

Arslan KAYA

Vezirköprü Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı